Bebeklerde Mantar Belirtileri ve Tedavisi
23 Temmuz 2024

Bebeklerde Mantar Belirtileri ve Tedavisi

Bebeklerde Mantar

Günümüzde bilinen pek çok cilt hastalığı bulunmaktadır. Bu cilt hastalıklarından bir kısmı bulaşıcı özellik gösterirken bir kısmı bulaşıcı olmayabilir. Bulaşıcı cilt hastalıkları içinde mantar da yer almaktadır. Mantar hastalığı, vücudun her yerinde çok kolay bir şekilde oluşabilir. Mantar hastalığının en sık görüldüğü bölgeler eller, ayaklar ve cinsel organlardır. Mantar hastalığının oluşumunun nedenleri incelendiğinde genellikle dışsal faktörlerden kaynaklandığı tartışma götürmez bir konudur. Daha çok yetişkinlerde görülen mantar hastalığı, bulaşıcı olması nedeniyle bazı durumlarda bebeklerde de meydana gelebilir.

Bebeklerde Mantar Hastalığının Oluşmaması İçin Alınması Gereken Önlemler

  • Mantar hastalığı, bir çeşit bakterinin etkisi ile meydana geldiği için hem diğer uzuvlara hem de diğer bireylere kolaylıkla bulaşabilir. Bu nedenle kendisinde mantar hastalığı bulunan bireylerin daha hassas davranması gerekir. Özellikle evde ya da yakın çevresinde bebek bulunan aile bireyleri bu bebek ile fiziksel temas kurarken hijyene önem vermelidir. Örneğin, ellerde mantar var ise bebeğe dokunulmaması gerekir.
  • Bebeklerin çamaşırlarının yetişkinlerin çamaşırları ile bir arada yıkanmamasına özen gösterilmesi gerekir. Bebeklerin cildi daha hassastır. Evde mantar hastalığı bulunan bir kimsenin çamaşırları ile bebek çamaşırları bir arada bulunduğunda mantar oluşumuna davetiye çıkarılmış olur. Bu nedenle bebek çamaşırlarının özellikle de tenine doğrudan değen kıyafetlerin kaynar su ile yıkanması önemlidir.
  • Bebeğin üst ve vücut temizliğine önem verilmesi gerekmektedir. Günlük kıyafet değişimi sağlanmalıdır. Bebeklerin de ayakları terler. Bu nedenle ayaklarının çok kalın giydirilmemesi ve arada bir çorapları ile ayakkabılarının çıkarılarak ayaklarının havalandırılması tavsiye edilir. Yine özellikle kilolu bebekler yaz aylarında çok terler. Bir süre sonra boyun altı, kol altı gibi yerler tahriş olur. Bu durumun önüne geçilmediğinde bebeklerde mantar oluşumu hızlanır.
  • Bebekler ile ilgili hijyen kurallarının çok önemli olduğu bir gerçektir. Özellikle tuvalet alışkanlığının kazanılmasına kadar ki süreçte altının ve cinsel organının temizliğine daha fazla dikkat edilmesi gerekir. Bu nedenle de bebekler için bez seçiminde daha hassas olunmalı ve sık sık altı değiştirilmelidir. Mantara neden olan bakteri en çok ıslak yüzeylerde meydana geldiği için uzun süre ıslak kalan cinsel organın mantar riski ile karşı karşıya kalması kaçınılmaz olur. Bu risk kız bebeklerde daha fazla olabilir.
  • Bebekler için seçilen kıyafetlerin ter emen, fazla terletmeyen malzemelerden üretilmiş olmasına özen gösterilmesi gerekir.

Ekstra Bilgiler ve Öneriler

Mantar hastalığı tedavi edilmediğinde, bebeklerde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle belirtiler fark edildiğinde bir sağlık profesyoneline başvurulmalıdır. Bebeklerin bağışıklık sistemi yetişkinlere göre daha zayıf olduğundan, mantar enfeksiyonları daha hızlı ilerleyebilir ve daha şiddetli olabilir.

Özetle, bebeklerde mantar hastalığını önlemek için temel hijyen kurallarına dikkat etmek, bebeklerin cildini temiz ve kuru tutmak, ve mantar riski taşıyan bireylerle temastan kaçınmak önemlidir. Bu önlemler, bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümelerine katkıda bulunacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ayaktaki Mantara Ne İyi Gelir?

Ayaktaki Mantara Ne İyi Gelir?

Yaprak Mantarı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yaprak Mantarı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bacakta Mantar Belirtileri ve Tedavisi

Bacakta Mantar Belirtileri ve Tedavisi

Trüf Mantarı Türleri ve Özellikleri

Trüf Mantarı Türleri ve Özellikleri

Ayak Tırnak Mantarı Belirtileri ve Tedavisi

Ayak Tırnak Mantarı Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Cilt Mantarı Neden Olur?

Cilt Mantarı Neden Olur?